Vaughan Civic Centre Resource Library

Connecting indoors and out

Client City of Vaughan

Dramatically angled expanses of glass connect the inside and outside of this striking building, which wraps around a central courtyard. An iconic maple forms the focal point of this Wi-Fi enabled outdoor reading space with lots of seating. Overlooking the courtyard is a 100 square metre rooftop terrace with more native plants and additional chairs and loungers.

The surrounding landscape reflects the strong, modern lines of the building. At the entranceway, linear seating is integrated into the stairs and a distinctive garden sculpture evokes the movement of tall grass. Native Ontario plants and trees provide natural shade and visual interest. The limestone that delineates the main planters is a continuation of the material used in the adjacent civic square.

Read More

Awards
  • Vaughan Urban Design Award of Excellence, 2017
Facts

Vaughan, Canada
3,345 sq m
Opened 2016

Services

  • Landscape Architecture
  • Contract Administration
  • Construction Documents

Project Team

FORREC Ltd.

Other Educational + Institutional

View More Educational + Institutional

View All Landscape Architecture Studio Projects